Een bouwkundige keuring, want meten = weten

Als u uw droomhuis bent tegengekomen vraagt u de makelaar of de verkoper natuurlijk het hemd van het lijf. U wilt graag weten hoe oud de CV-ketel is, of de woning gehorig is, hoe de buurt is, maar ook waar die scheur boven het woonkamerraam vandaan komt. Veel vragen zullen zonder meer beantwoord kunnen worden, maar wat doet u met hetgeen waar u geen zekerheid over krijgt?

Bij het kopen van een huis wordt de beslissing gemaakt op basis van de informatie die u van de verkoper ontvangt en op basis van wat u zelf ziet en kunt onderzoeken. De basisregels zijn uitermate simpel: de verkoper heeft een meldingsplicht en de koper heeft een onderzoeksplicht. Een koper is daardoor verplicht bij de verkoper te informeren naar al hetgeen de koper wil weten en de verkoper is op zijn beurt verplicht die informatie naar eer en geweten te verstrekken. Ook is een verkoper verplicht gebreken die hem bekend zijn te melden. Een verkoper kan echter onmogelijk melden wat hij niet weet. En wat te doen als een verkoper wel vermoedens heeft, maar geen zekerheid of uitsluitsel kan bieden?

Hoe het geval ook mag zijn; een huis laten keuren geeft meer zekerheid. In onze dagelijkse praktijk komen we genoeg situaties tegen die een bouwkundige keuring rechtvaardigen, bijvoorbeeld bij 'verse' scheuren in de gevel of als een verkoper niet bekend is met de woning, omdat hij die geërfd en/of nooit bewoond heeft...

Ons makelaarskantoor voert bouwtechnische keuringen niet zelf uit. Daar zijn anderen in gespecialiseerd. Sommigen van die 'specialisten' komen slechts gewapend met een tablet de woning opnemen. Wij zien echter liever een keurder die met ladders en vochtmeters uit zijn auto komt. Een keurder waar we goede en betrouwbare rapporten vandaan zien komen is Perfectkeur. Via onze website kunt u met Perfectkeur direct een afspraak maken voor de woning die u wilt laten keuren. Dat hoeft overigens geen woning uit onze eigen portefeuille te zijn. U kunt een afspraak maken voor diverse typen keuringen. De meest voorkomende keuring zal echter de Bouwtechnische keuring zijn en u kunt hier lezen wat u van zo'n keurig mag verwachten. De kosten voor een Bouwtechnische keuring bij Perfectkeur bedragen (voor woningen tot 800 m3) € 359,- inclusief BTW. Voor woningen groter dan 800 m3 geldt een meerprijs van € 35,- per 100 m3.

Als u op deze link klikt wordt u doorgezet naar een opdrachtformulier van Perfectkeur en na het invullen daarvan wordt er door Perfectkeur contact met u opgenomen.